Fotograf: Utö Rederi / Transdev

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart

Fyrby till Transdev

Peter Fyrby, hittills Sjöfartsverkets rederidirektör, blir vd för Blidösundsbolaget och Utö Rederi.

Transdev meddelar att Peter Fyrby tillträder som vd för Blidösundsbolaget och Utö Rederi AB, Transdevs två rederier i Stockholmsområdet, den 18 oktober. Han får ansvar för en verksamhet med cirka 200 medarbetare och en omsättning på 350 miljoner.

Växande verksamhet

– Jag är mycket glad att få välkomna Peter. Han har gedigen erfarenhet från sjöfart och får en viktig roll inom koncernen med att utveckla vår båtverksamhet på östkusten. Vi har vuxit starkt de senaste åren genom vinster och förvärv och nu behöver vi säkerställa gemensamma processer och långsiktig strategi, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige.

Sjöfart hela karriären

Peter Fyrby kommer närmast från rollen som rederidirektör och direktör för forskning och innovation på Sjöfartsverket. Han har arbetat inom sjöfart under hela sin karriär, både till sjöss och på land, och de senaste 16 åren har han innehaft ledande befattningar.

– Jag ser mycket fram emot att få börja mitt nya uppdrag. Det är två anrika rederier med många kompetenta medarbetare. Jag kommer måna om att bevara det stora engagemang som finns och samtidigt jobba för att utveckla verksamheten och kollektivtrafiken till sjöss, säger Peter Fyrby.

Sjöfartsverket har utlyst tjänsten som rederidirektör med tillsättning snarast.