Fotograf: Furetank

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Furetank och Algoma tar över fartyg

Furetank och kanadensiska Algoma Central Corporation utökar sitt joint venture FureBear genom att tillsammans med Larsson Shipping ta över Algomas produkttankfartyg Algonorth.

Fartyget ska trafikera Nordeuropa under det nya namnet Fure Skagen.

– Vi stärker vårt samarbete med Algoma med ett fartyg av hög standard för sin generation. Tillskottet av Fure Skagen kommer att förbättra den service vi kan erbjuda våra kunder och ger oss ett vältajmat överlapp medan vi väntar på att de nya fartygen i Vinga-serien ska levereras från varvet i Kina de kommande åren, säger Lars Höglund, vd för Furetank Rederi AB i ett pressmeddelande.

Ex Ramira

Produkttankfartyget Fure Skagen på 16.958 dwt är byggd 2008, har en tankkapacitet på 19.594 kubikmeter och är väl anpassad för trafik i Nordeuropa. Fartyget, som då hette Ramira, såldes till Algoma 2018 av Rederi AB Älvtank som liksom Furetank ingår i Gothia Tanker Alliance. 

– Det här är ytterligare ett bra exempel på hur bra partnerskap leder till fortsatt samarbete som optimerar företags styrka och gör det möjligt för oss att använda tillgångar på bästa och mest användbara sätt för våra kunder, säger Gregg Ruhl, vd för Algoma Central Corporation i pressmeddelandet.

Drivas av Gothia Tanker Alliance

Fure Skagen får färöisk flagg och ägs av FureBear och Larsson Shipping. Kommersiell drift av fartyget kommer att skötas av Furetank Chartering inom Gothia Tanker Alliance.

Det första av FureBears åtta beställda nybyggen förväntas levereras senare under 2023.