Fotograf: Lars Adrians

Kategori: Arbetsmarknad | Container | Fartygsaffärer

Full fart på SMM-mässan

Den stora internationella maritima teknikmässan SMM i Hamburg lockar mängder med utställare och besökare. Sjöfartstidningen är förstås på plats med mingelkameran i högsta hugg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]� plats med mingelkameran i högsta hugg.

50.000 besökare väntas besöka den 26:e SMM-mässan i Hamburg, som arrangeras vartannat år och just i år varar från den 9 till 12 september. Över 2.100 utställare från 67 länder deltar på mässan, där det också finns en svensk paviljong som i år består av 21 svenska utställare. 

”Ledande mässan”

Enligt arrangörerna är SMM (som står för Shipbuilding, Machinery och Marine technology) den ”ledande internationella teknikmässan för den maritima industrin, där innovationer och ny teknik presenteras och där branschens framtid diskuteras”. För att backa upp det påståendet presenterar man på sin hemsida lite siffror och statistik, där det bland annat framgår att 53 procent av alla besökarna är där för att lära sig mer om innovationer och ny teknik, och att 40 procent besöker mässan få en överblick över hur industrin utvecklas. 

Varv och rederier

När det gäller besökarna som är där för att göra affärer kommer de flesta – eller 14 procent uttryckt i siffror – från kategorin fartygsägare och rederier, medan 12 procent är från varvsindustrin. För utställarnas del där kommer de flesta från varvsindustrin eller underleverantörssidan, vilka vardera uppges stå för 31 procent av alla utställare.

Några av de svenska besökarna och utställarna hittar du på våra bilder, där de i bildtexterna berättar mer om vad de tycker om SMM-mässan.    

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]