Fotograf: CMP

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Första spadtaget i Visby

Två kryssningsfartyg på vardera 340 meter ska få plats vid Visbys nya kryssningskaj. Första spadtaget togs med grävskopa.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]get togs med grävskopa.

Kryssningskajen ska vara färdig för invigning till våren 2018. Det är Region Gotland som bygger kajen och CMP, Copenhagen Malmö Port, blir hyresgäst och ska driva kryssningsterminalen. CMP ska också hjälpa Destination Gotland att marknadsföra Gotland som remål.

150 anlöp

– Vi har lång erfarenhet av att utveckla kryssningshamnar och marknadsföra destinationer. Att kunna erbjuda våra kunder Visby som kryssningsdestination gör kryssningsrutterna i Östersjön mer attraktiva. I framtiden räknar vi med 150 anlöp per år. Det är naturligtvis bra för oss men bidrar också till att utveckla turismen på Gotland. Det ser vi verkligen fram emot, säger Johan Röstin, vd för Copenhagen Malmö Port AB.

Avloppsanläggning

Kajen ska sträcka sig 530 meter ut i Östersjön och fartygen ska kunna lägga till vid den i en medelvind på upp till 14 meter per sekund. En 300 kvadratmeter stor terminalbyggnad ska också uppföras liksom en anläggning för att kunna ta mot avloppsvaten från fartygen. Avloppsslammet ska sedan användas för biogasproduktion på ön.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]