ForSea byter namn till Öresundslinjen. Först ut med ny logotyp och nya färger blir elfärjan Tycho Brahe.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

ForSea blir Öresundslinjen

ForSea byter namn till Öresundslinjen. Först ut med ny logotyp och nya färger blir elfärjan Tycho Brahe.

Namnbytet för linjen mellan Helsingborg och Helsingör är ett steg i integrationen med Molslinjen. Först ut blir elfärjan Tycho Brahe som den 4 oktober är tillbaka på överfarten efter ett planerat uppehåll, med Öresundslinjens nya logotyp, färger, fräsch interiör och ett uppdaterat self service-koncept, enligt ett pressmeddelande från rederiet.

Blev ForSea 2018

ForSea fick sitt namn 2018 när dåvarande HH Ferries strävade efter att bli regionens mest hållbara transportföretag. För att understryka den ambitionen fick rederiet namnet ForSea.

– ForSea har varit ett starkt varumärke med fokus på hållbarhet och det har varit lockande att behålla det, men efter lite övervägande anser vi att vi bör införlivas i Molslinjens linjestruktur och ForSea blir Öresundslinjen, säger Kristian Durhuus, vd för Molslinjen i pressmeddelandet.

Starkare geografisk koppling

Han tillägger att namnbytet också signalerar en mer geografisk koppling till hela Öresundsregionen.

Namnbytet för enligt rederiet med sig en del nytt, men upplevelsen av en skön paus mitt på Öresund ska inte förändras.

– Vi startar transformationen lugnt och sansat, så det kommer att ta lite tid innan vi kan säga att namnbytet och hela omprofileringen av överfarten är klart. Vi gör det i en takt som våra nästan sju miljoner årliga gäster kan följa med i, säger Kristian Durhuus.

Förutom Öresundslinjen ingår även Molslinjen, Bornholmslinjen, Samsølinjen, Alslinjen, Langelandslinjen och Fanølinjen i samma rederi.