Företag:

Philip Plasschaert

I takt med Wallenius SOL:s satsning på större fartyg och en uppskalning av frakttjänster mellan Skandinavien, Antwerpen och Zeebrugge, växte också behovet av en ny tjänst. Den 1 augusti 2022 välkomnades Philip Plasschaert till Wallenius SOL, då han axlade den nya rollen som Commercial Manager för Benelux och Storbritannien. Bosatt mellan de två hamnarna Antwerpen och Zeebrugge, och med en lång erfarenhet av logistikbranschen i Europa och Skandinavien, blir han en viktig länk mellan kunderna i regionen och de svenska kollegorna.

Efter 25 år i sjöfartsbranschen har Philip lång erfarenhet av bland annat affärsutveckling, projektlogistik och kommersiella chefsbefattningar. Han har arbetat med linjetrafik för tankterminaloperatörerna Vopak och BDP International, och på det svenska rederiet Translantic. Senast kommer han från en tjänst som chef för globala projekt på DB Schenker. Gemensamt för hans tidigare tjänster är att de inkluderat långa kundrelationer i Skandinavien. 

– Att jag får möjlighet att kombinera handel och logistik med industrinäringen i Skandinavien gör att tjänsten känns som gjord för mig. Jag har god kännedom om närsjömarknaden, arbetssätten och vet hur kunderna gillar att arbeta och inte. I min nya roll är det en viktig pusselbit för att bistå till framgången mellan Wallenius SOL och Benelux, säger han.