Företag:

Magnus Heimburg

Preem utser Magnus Heimburg till ny vd efter Petter Holland, som går i pension efter sommaren. Magnus Heimburg har lång erfarenhet från olika seniora chefsbefattningar hos företag såsom Perstorp, Preem och Swedish Match. 2007–2014 var han CFO på Preem och sedan 2014 är han CFO på Perstorp Holding AB. Han är 53 år och har en ekonomexamen från Lunds Universitet.

– Magnus har en imponerande meritlista med gedigen erfarenhet från såväl seniora chefsbefattningar, som finansiell och ekonomisk styrning. Under sina nästan åtta år som CFO på Preem skaffade han sig en erfarenhet och unik insikt i vår operativa verksamhet, som gör honom mycket väl lämpad för att i rollen som vd förverkliga Preems ambitiösa vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, säger Jason Milazzo.

– Jag ser verkligen fram emot att återvända till Preem. Företagets ambitioner att ställa om från fossilt till förnybart och att bli klimatneutrala 2045 ser jag som väldigt inspirerande. Min bakgrund, i kombination med kompetensen och engagemanget som finns i Preems organisation och ledningsgrupp, gör att jag känner mig övertygad om att vi kommer lyckas att nå dessa mål, säger Magnus Heimburg.

Vd-bytet sker under augusti 2020.