Deprecated: http_build_query(): Passing null to parameter #2 ($numeric_prefix) of type string is deprecated in /www/sjofartstidningenv2_493/public/wp-content/themes/sjofartstidningen/inc/Controllers/Views.php on line 346

Företag:

Liene Lemane

Liene Lemane är Stena Lines nya Trade Director för regionen Baltic Sea North. Hon tillträder tjänsten den 1 juni 2024 och blir därmed den som fortsätter att driva Stena Lines tillväxt på Östersjön. Liene Lemane kliver in i sin nya roll med bred kunskap och erfarenhet. Efter avklarade ekonomistudier arbetade hon fyra år på finansdepartementet i Lettland. 2014 inledde hon sin karriär på Stena Line och fram till 2021 hade hon flera olika roller inom företagets verksamhet på Östersjön. 2021 flyttade hon till Göteborg och axlade rollen som Head of Group Business Control. När Stena Line köpte terminalen i Ventspils i maj 2023 återvände Liene Lemane till Lettland för att bli Managing Director för terminalen.

I sin nya roll kommer Liene Lemane att driva Stena Lines tillväxt i regionen, med fokus på att möta kundernas behov, samt säkerställa en resilient verksamhet på en konkurrensutsatt marknad.

– Det är en ära att få möjlighet att fortsätta utveckla dessa nyckellinjer mellan Sverige, Tyskland och Baltländerna. Jag ser fram emot att lyssna in våra kunders behov och arbeta för att Stena Line ska växa och bli beständigt i många år framöver, samt för att fortsätta koppla samman Europa för en hållbar framtid, säger Liene Lemane i ett pressmeddelande.

Hon behåller samtidigt sin roll som Managing Director för terminalen i Ventspils. Som Trade Director efterträder hon Johan Edelman, som stannar hos Stena Line och kliver in i rollen som Trade Director för den nya regionen Irish Sea South.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]