Deprecated: http_build_query(): Passing null to parameter #2 ($numeric_prefix) of type string is deprecated in /www/sjofartstidningenv2_493/public/wp-content/themes/sjofartstidningen/inc/Controllers/Views.php on line 346

Företag:

Jens Holm

Den 24 mars utsågs Jens Holm till ny styrelseordförande i Stockholms Hamn AB.

Jens Holm är 51 år och bor i Enskede i Stockholm.

– Uppdraget som ordförande för Stockholms Hamn känns både hedrande och spännande. Jag vill skapa ännu bättre förutsättningar för Stockholm som sjöfartsstad och främja hållbara transporter eftersom våra hamnar och sjöfarten är en viktig del i klimatomställningen. Det handlar om att arbeta nära samtliga aktörer i transportkedjan för att skapa effektiva och hållbara lösningar för både gods och passagerare, säger Jens Holm (V), nybliven styrelseordförande i Stockholms Hamn.

2010–2022 var han riksdagsledamot och ordinarie ledamot av miljö- och jordbruksutskottet 2010–2018 samt miljö- och klimatpolitisk talesperson (V) från 2018. Han var även ledamot av EU-nämnden 2010–2022 och ordförande i riksdagens trafikutskott 2018-2022.

Under åren 2006–2009 var Jens EU-parlamentariker och arbetade bland annat med EU:s klimat- och energipaket. Han var ordinarie ledamot av utskottet för miljö och folkhälsa och utskottet för klimatförändringar samt ersättare i utskottet för internationell handel samt i budgetkontrollutskottet.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]