Företag:

Henrik Karle

Den 1 mars började Henrik Karle som Chief Operating Officer, COO, hos svenska Wallenius Sol. Han har mer är 20 års erfarenhet och en gedigen meritlista från sjöfartsindustrin och tar därmed plats i bolagets ledningsgrupp. Han kommer närmast från en tjänst som Technical Manager på The Swedish Club och arbetade innan dess som vd på AdMare Ship Management. Han har även ägnat en stor del av sin karriär till sjöss.

– Henrik blir ett välkommet tillskott till vår organisation och en viktig pusselbit för vår fortsatta tillväxtresa, säger Ragnar Johansson, vd på Wallenius SOL.

I den nya rollen som Chief Operating Officer kommer Karle att vara ansvarig för att leda den operativa verksamheten och säkerställa att rederiet fortsätter att leverera innovativa och hållbara tjänster till sina kunder.

– Det känns spännande och roligt att bli en del av ett så ungt, nytänkande och expansivt rederi som Wallenius SOL. Att dessutom få företräda ett företag med högt miljötänk och toppmoderna fartyg är ytterligare ingredienser som verkligen lockar mig, säger Henrik Karle.

I samband med rekryteringen av Henrik Karle, tillträdde Jonas Wåhlin, före detta General Manager, en ny position som Chief Commercial Officer (CCO).