Företag:

Göran Fransson

Echandia har rekryterat Göran Fransson till rollen Chief Commercial Officer (CCO). Fransson har lång erfarenhet från affärsutveckling och den maritima industrin och kommer i sin nya roll att leda utvecklingen av Echandias kommersiella verksamhet globalt.

Den nytillträdde vd:n Fredrik Hellström är på plats och tar ledningen i att driva Echandias långsiktiga tillväxt tillsammans med Magnus Eriksson i rollen som Chief Strategy Officer (CSO). Som en del i tillväxtambitionen rekryterar Echandia nu även en Chief Commercial Officer (CCO) som ska leda och utveckla Echandias kommersiella verksamhet globalt.

Göran Fransson har tidigare varit Global Business Manager på Alfa Laval, Commercial Director på Trident BMC (tidigare Baltec Marine) och Vice President Sales and Marketing på US Ship Supply Corporation. Han har även haft flera internationella roller inom Roxtec under deras tillväxtresa.

– Det känns som att jag går in i Echandia vid en intressant tidpunkt med den megatrend som finns inom elektrifiering. Vi gör oss redo att växa långsiktigt och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från tidigare tillväxtresor, säger Göran Fransson i en kommentar.