Företag:

Fredrik Hellström

Echandia har utsett Fredrik Hellström till ny vd. Fredrik kommer att fokusera på att bygga en verksamhet för tillväxt och bredda produktportföljen tillsammans med ett starkt team.

Fredrik började på Echandia som vice vd 2021. Han har mer än 10 års erfarenhet från ledarskap inom marin design och storskalig projektledning. Fredrik har en doktorsexamen i strömningsfysik och en MSc i skeppsbyggnad.

– Jag känner mig hedrad över att bli utsedd till vd för företaget Magnus Eriksson grundat och framgångsrikt lett under många år. Echandia har i dag en världsledande position inom utveckling av avancerade batteri- och bränslecellssystem för maritima och industriella applikationer. Mitt fokus kommer att ligga på att bygga en verksamhet för tillväxt och bredda vår produktportfölj tillsammans med ett starkt team, säger han.

Nuvarande vd och grundare Magnus Eriksson tillträder posten som Chief Strategy Officer och kommer att fokusera på utvecklingen av Echandias produktportfölj och teknologi, och därmed ytterligare stärka företagets långsiktiga konkurrenskraft. Förändringen sker med omedelbar verkan.