Företag:

Christina Bromander

Christina Bromander har utsetts till Trade Director hos Stena Line och tar över ansvaret för rederiets två danska linjer Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå. Hon tar över tjänsten från Elisabeth Lönne som fått nya utmaningar som Chief Commercial Officer och tagit plats i företagsledningen. 

Christina Bromander har redan goda kunskaper om den danska verksamheten, då hon kommer direkt från en position som ansvarig för försäljning och service ombord på de dansk-svenska linjerna. 

– Genom min tidigare tjänst har jag fått möjlighet att lära känna våra danska rutter och fartyg och inte minst de många duktiga kollegorna.  Vi har precis kommit ur en pandemi där vi kunnat bibehålla vår roll i den dansk-svenska infrastrukturen, och jag hoppas kunna bidra till den positiva utvecklingen för våra kunder och medarbetare, säger Christina Bromander i ett pressmeddelande. 

I sin nya tjänst kommer Christina Bromander att arbeta för att stärka Stena Lines position mellan Danmark och Sverige och vidareutveckla sträckan Göteborg-Fredrikshamn, som trafikeras av de tre färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica och Stena Vinga, samt linjen Halmstad-Grenå, som trafikeras av Stena Nautica.  Stena Line har just inlett ett långsiktigt samarbete med Grenå hamn som säkerställer färjeförbindelsen fram till 2034.   

–Rutterna Göteborg-Frederikshavn och Halmstad-Grenå är unika och viktiga för Stena Line och för utvecklingen av hela Kattegattregionen.  Vi kommer att vidareutveckla vår position i Danmark, optimera våra rutter och upplevelsen ombord samt växa tillsammans med våra kunder och partners. Efter en någorlunda Coronafri sommar upplever vi återigen en stor efterfrågan på persontransporter, vilket vi kommer att bygga vidare på framöver, säger Christina Bromander. 

Christina Bromander går in i rollen som Trade Director direkt från tjänsten som Regional Onboard Sales & Service Manager på Stena Lines danska linjer.  Utöver sin kunskap om sjöfartsbranschen har Christina samlat på sig mer än 30 års erfarenhet från besöksnäringen, där hon har haft olika ledande befattningar i Sverige och internationellt, bland annat som vd för Quality Hotel 11 och Eriksbergshallen samt hotellchef för Clarion Hotel Post i Göteborg.  

– Jag är oerhört glad att vi kan välkomna Christina som Trade Director för vår Danmarkstrafik – hon passar perfekt in i laget. Hon är en resultatorienterad och värdebaserad ledare med rätt mix av kompetens och erfarenhet.  Jag är övertygad om att hon kommer att styra vår danska verksamhet mot fortsatt tillväxt, avslutar Elisabeth Lönne, Chief Commercial Officer på Stena Line, i pressmeddelandet.