Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Folk/företag | Offshore

Flest belöningar till Galaxy

De ombordanställda på bil- och passagerarfärjan Galaxy har varit extra uppfinningsrika. På årets Belöningsdag belönades fyra förslag som kommit från detta fartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]mmit från detta fartyg.

Stiftelsen Sveriges Sjömanshus har idag delat ut sammanlagt 400.000 kronor på sin traditionella belöningsdag, som denna gång hölls på Fotografiska i Stockholm. Av summan gick 320.000 kronor till så kallade arbetsbelöningar, vilket innebär förslag som genast kan användas i praktiken. Huvudpriset på 40.000 kronor gick till reparatör Lars Johansson och båtsman Lennart Hammerin från AHTS Magne Viking för säker montering av släpöga. De har konstruerat ett enkelt hjälpmedel som gör operationen säker och samtidigt innebär att den kan genomföras av en person.

Galaxy i täten

Det enskilda fartyg som utmärkte sig i årets belöningsomgång var bil- och passagerarfärjan Galaxy. Från färjan skickades ett flertal förslag, av vilka fyra belönades. Hedersomnämnande fick också Stena Line och Wallenius Marine.

Arbetsbelöningar utdelades också till befälhavare David Gutierrez på Scorpius, 2:e fartygsingenjör Edward Liundin och teknisk chef Jimmy Pålsson på Ternvag, reparatörerna Stellan Lundberg och Lennart Lundberg på Atle, teknisk chef Thomas Gustafsson på Begonia Seaways, överstyrman Robert Larsson, 3:e styrman Lyndon Fernandez, reparatör Romy Vacaro på Isolde, båtsman Bengt Malmedahl och däcksreparatör Mario C Luciano på Aniara, matros Adonis Casterence på Fidelio, serviceingenjörerna Daniel Turkowitch och Per Engström på Galaxy, maskinreparatör Daniel Freidenfelt på Galaxy, motorman Klas Löfstrand på Galaxy, 1:e motorman Przemyslaw Czaplinski ”Norrland” på Galaxy, reparatör Gert Stenkilsson på Nils Dacke, 1:e reparatör Bernt Carlsson på Nils Dacke, fartygsingenjör Torkel Skarsgård på Peter Pan, 1:e reparatör Jan Tigerstrand på Viking Cinderella, 2:e fartygsingenjör Simon Marmander på Trelleborg, båtsman Göran Björk och reparatör Pär-Anders Hedén på Stena Danica, motorman John Arnberg på Stena Jutlandica, teknsik chef Bosse Lindgren på Stena Jutlandica, däcksreparatör Ulf Holm på Stena Nautica och matros Estaniel R Momo på Stena Forerunner. Flera av de belönade var förhindrade att delta vid prisutdelningen då de var ombord på sina fartyg.

Lång och trogen tjänst

Årets idrottsbelöning gick till sjökapten Kjell Malmberg, som varit en drivande kraft i sjöfolksidrotten sedan 1976.

Sjöräddningsbelöningen gick till Stena Saga för räddningsoperationen av en nödställd ensamseglare på Skagerack natten mellan den 17 och 18 oktober. Fartyget representerades av befälhavare Mattias Kjellberg och FRB båtens besättning Nina Arenmo, Anders Rolof och Anders Körmark.

Sjökapten Jan Snöberg, tidigare prefekt för Sjöfartshögskolan vid Linnéuniversitetet i Kalmar fick årets hedersbelöning för sin mångåriga insats i sjöfolkets och sjöfartens tjänst.

Insjöpris

På tillställningen delades också Insjöpriset ut. Mottagare är Jonas Gunnarsson från Furetank. Erik Sandberg på Transportstyrelsen, som är administratör för incidentgruppen, berättar att detta är det sista Insjöpriset som delas ut.

– Det ska heta ForeSea framöver. Orsaken är dels att vi har gjort det till ett nytt system där kunskapen finns i molnet. Vi har inte gjort det alldeles själva utan i samarbete med rederier och fartyg.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]