Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Fler turer med Viking XPRS

Viking Line utökar från april antalet turer mellan Helsingfors och Tallinn med Viking XPRS.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]Tallinn med Viking XPRS.

Reguljärresorna över Finska viken uppges bli allt populärare både bland finländare och ester. För att möta den ökande efterfrågan lägger Viking Line till en extra avgång med färjan Viking XPRS på fredagar och söndagar från 5 april.

Under sommarsäsongen gör även Gabriella och Mariella, som går i trafik på linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors, en tur och returresa till Tallin de dagar de är i Helsingfors.

Populärt bland finländare

Enligt Viking Line motsvarar den justerade tidtabellen för Viking XPRS de önskemål som kunderna har kommit med. En ökad efterfrågan på extra turer gäller särskilt reguljärresor från Finland till Estland och resmålet är allt oftare förutom Tallinn också andra orter i Estland eller Baltikum.

– Reguljärresorna ökar hela tiden. Estland och Lettland är mycket populära resmål och allt oftare fortsätter man resan från Tallinn till exempelvis Pärnu, Ösel eller Riga. Särskilt fredagar och söndagar är populära resdagar. Under dessa dagar har vi nu satt in nya turer för att göra resandet ännu mer flexibelt och bekvämt, säger Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander i ett pressmeddelande.

Dagskryssningar

Under 2018 blev också de så kallade picknickdagskryssningarna, där passagerarna återvänder med samma fartyg utan att gå i land, mycket populära. På Finska viken har Viking Line hittills kunnat erbjuda denna produkt sommartid med Gabriella och Mariella. När Viking XPRS får ny tidtabell kan resenärer åka på picknickdagkryssningar på två avgångar från Helsingfors till Tallinn på fredagar året runt.

Kryssningsresandet förändras

Viking Line uppger att kryssningsresandet på Finska viken har förändrats under de senaste åren. Bland annat noterar rederiet förändringar i passagerarprofilen. Antalet finländska dagskryssningspassagerare har minskat något och samtidigt har antalet passagerare på reguljärresor ökat bland finländska, estniska och internationella kunder.

– Kundprofilen har förändrats och marknaden har utvecklats. Kunderna förväntar sig upplevelser av kryssningarna. De vill äta gott, shoppa och njuta av kvalitetstid. Reguljärresorna mellan Helsingfors och Tallinn ökar hela tiden i och med att arbets- och studieresorna ökar i båda riktningarna, säger Kaj Takolander.

Byggs om

Utrymmen ombord på Viking XPRS kommer att renoveras i samband med fartygets dockning den 21–24 januari. Fartyget får ett nytt lekrum för barn och Viking’s Inn Pub får ny inredning och ett nytt dansgolv. Ombyggnaderna av Viking’s Inn Pub och caféet Red Rose fortsätter efter att fartyget är tillbaka i trafik efter dockningen till den 31 januari.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]