Fotograf: Turistbyrån

Kategori: Ekonomi | Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Fler intressenter satsar i Gotlandsbåten

Nu har ytterligare ett antal entreprenörer anslutit sig till Pigge Werkelins initiativ Gotlandsbåten som är tänkt att bli ett billigare alternativ till den ordinarie färjetrafiken mellan Visby och fastlandet, åtminstone sommartid.

Fyra Uppsala-bor, Thomas Sonesson, tidigare vd och ägare av Gallerix, Michael Green med ett förflutet i storföretag som Cocacola, it-entreprenören Staffan Calais samt advokaten Anders Wallin som anslutit sig till projektet, skriver UNT.

– Vi håller på med en nyemission som ska ge 20 miljoner kronor, säger Wallin till tidningen som menar att man mer är ett komplement än en konkurrent till Destination Gotland eftersom målet är att öka antalet resenärer i Gotlandstrafiken.

Fler intressenter

I projektet finns sedan tidigare flera gotländska entreprenörer och flera tunga namn som den norske hotellentreprenören Petter Stordalen, Björn Ulvaeus samt Thomas Bodström florerar i medierapporter som potentiella intressenter.

Målet är att köra igång trafiken sommaren 2014 och att Gotlandsbåten bidrar till en 20-procentig ökning av gästövernattningarna på ön fram till 2017.

Just nu letar man efter en lämplig färja att chartra för nästa sommarsäsong och Västervik lär ligga bra till som fastlandshamn.