Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: Hamn/Logistik

Fler hamnar berörs av konflikten

Hamnarbetarförbundet varslar nu även om strejk i Halmstad och Mönsterås. Sveriges Hamnar svarar med lockouter.  

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]varar med lockouter.  

Varslet gäller två punktstrejker i Halmstad 6 februari mellan 06.00-08.00 på morgonen och i Mönsterås mellan 13-15.30. Sveriges Hamnar svarar med spegel- och konsekvenslockout mellan 06.00-23.59 i Halmstad och 13-23.59 i Mönsterås. Under tisdagen lades dessutom ytterligare strejkvarsel i Halmstad och i Sundsvall. Varslet gäller strejk i hamnen i Halmstad mellan 06.00-08.00 den 7 februari i och samma dag i Sundsvall mellan 18.00-20.00.

Inga bokade förhandlingar

Några nya förhandlingar är inte inbokade, sade Erik Helgesson, förbudsstyrelseledamot i Hamnarbetarförbundet, till Sjöfartstidningen på måndagen.  

– Sveriges Hamnar sa att de inte kunde träffas innan den 4 februari, men sen meddelade de i fredags att de inte ansåg sig ha någon förhandlingsplikt över huvud taget. Så därför är inget möte alls inplanerat, säger Erik Helgeson.  

”Slår hårt mot industrin”

Enligt Sveriges Hamnar ligger nu fokus på att få ett slut på strejken. 

– Vi har erbjudit Hamnarbetarförbundet ett andrahandsavtal som i princip mött alla deras krav. Trots det väljer de att fortsätta strejka. Det är olyckligt att ytterligare två hamnar drabbas, detta slår hårt mot industrin och svensk ekonomi, säger Mattias Dahl, vd på Transportföretagen i ett pressmeddelande. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]