Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Stena Line utökar i Nynäshamn

Trafiken mellan Nynäshamn och Ventspils i Lettland får utökad turlista med fler fartyg.

Stena Line förstärker sin trafik på Nynäshamn genom att ta in färjorna Ask och Urd vid sidan av sin ordinarie trafik mellan Travemünde och Liepaja. För närvarande är ropax-fartygen Scottish Viking och Stena Flavia insatta på linjen mellan Nynäshamn och Ventspils.

Med introduktionen av Ask och Urd kan Stena Line utöka turlistan från sex till åtta avgångar per vecka. Förutom Ventspils kommer även Liepaja att anlöpas en gång per vecka. Förändringen träder i kraft den 19 oktober.

Attraktiva avgångstider

– Det är givetvis mycket glädjande att linjen har haft en så bra utveckling. Nu satsar vi vidare och kan utöka trafiken på attraktiva avgångstider, med hjälp av våra två fartyg som normalt trafikerar Tyskland–Lettland. Det blir ett naturligt komplement där vi på ett smidigt sätt kan anpassa vår verksamhet till efterfrågan på marknaden, säger Tony Michaelsen, linjechef för Region Baltikum.

Stark tillväxt

Efter det att Stena Line tog över färjelinjen Nynäshamn–Ventspils från Scandlines för ett par år sedan har trafiken uppvisat en mycket god utveckling. Stena Line uppger att efterfrågan fortsätter att öka och att fraktvolymerna i år har gått upp med 23 procent. Ökningen för antalet passagerare och bilar har varit ungefär lika stor. Stena Line tror att denna positiva utveckling kommer att fortsätta.

– Det här är en strategiskt viktig linje för oss som vi tror kommer fortsätta utvecklas positivt. Vår målsättning är att linjen på sikt ska trafikeras av två likadana systerfartyg med fullt utvecklade faciliteter till både frakt och passagerare. Det har visat sig vara vår framgångsstrategi på andra linjer, säger Tony Michaelsen.