Fotograf: CMP

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Fler anlöp i ny Visby-terminal

I mitten av april invigs CMP:s nya kryssningsterminal i Visby. Antalet passagerare 2018 förväntas bli dubbelt så många som förra året. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]�nga som förra året. 

Förra året tog Gotland emot 59 anlöp och drygt 40.000 passagerare. I år förväntar man sig 70 anlöp med cirka 90.000 passagerare, enligt Copenhagen Malmö Port (CMP) som står för driften av den nya terminalen.  

16 år i Stockholm

– Att antalet passagerare ökar så mycket hänger ihop med att vi kan ta emot större fartyg vid den nya kajen, säger Henrik Ahlqvist, som tillträdde som terminalchef på Gotland i höstas efter att bland annat har verkat inom kryssningsbranschen i Stockholm under 16 år. 

– Jag har nära kontakter med Arnt Møller Pedersen som ansvarar för CMP:s kryssningsverksamhet. Vi bollar idéer för att utveckla erbjudandet, sätta Visby på kryssningskartan och få in CMP:s företagskultur också i denna del av verksamheten, säger Henrik Ahlqvist. 

Överlämning i mars

Visby kommer att konkurrera med andra mindre kryssningshamnar bakom stora destinationer i Östersjön som Stockholm, Tallinn och S:t Petersburg. Efter slutbesiktningen i januari överlämnas kryssningskajen till CMP i mars. Och bara några veckor senare är det dags för det första anlöpet.

– Det är roligt att gotlänningarna ser så positivt på den växande kryssningsturismen. Butiker, hotell, restauranger och museer ser fram mot detta och vi har även fått ett fantastiskt stöd från region Gotland, Henrik Ahlqvist.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]