Sjösättning av Thun Empower.

Fotograf: Elisa Kruit

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Fjärde tankern av E-klass sjösatt

Varvet Ferus Smit har sjösatt det fjärde kusttankfartyget av E-klass för Thun Tankers.
Sjösättningen av Thun Tankers nybygge presenterades vid en onlinetillställning i dag, tisdag. Nybygget fick namnet Thun Empower och gudmor är Katharina Stanzel, vd för Intertanko. Thun Empower är det fjärde och sista fartyget i Thun Tankers E-serie från Scheepswerf Ferus Smit B.V. Själva sjösättningen ägde rum vid varvets anläggning i tyska Leer den 22 juli.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]t fjärde och sista fartyget i Thun Tankers E-serie från Scheepswerf Ferus Smit B.V. Själva sjösättningen ägde rum vid varvets anläggning i tyska Leer den 22 juli.

Thun Empower är på 7.999 dwt och utrustas med dual fuel maskineri från Wärtsilä för drift med LNG eller biogas. Huvudmaskinens effekt är 3.000 kW och nybygget är isförstärkt till svensk/finsk isklass 1A. Lastlådan omfattar nio tanker med volymen 9.350 kubikmeter vid 98 procents fyllnad.

– Fartyget överträffar redan i dag framtida klimatregelverk, men vi nöjer oss inte med det. Vi tror att vi kan prestera ännu bättre. Dual fuel är i nuläget det bästa alternativet för denna typ av fartyg där vi går i kusttrafik i Europa. Vi tror att LNG och biogas är den bästa nuvarande åtgärden som vi kan vidta för att reducera vår påverkan på miljön, säger Joakim Lund, CCO på Thun Tankers under tillställningen.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]