Fotograf: Jonathan Melartin

Kategori: Arbetsmarknad

Finska Arnon nyanställer i Sverige

När många andra svenska företag varslar så väljer finska Arnon att satsa i Sverige. Hundra nya tjänster räknar man inom en snar framtid med på företaget, som bland annat tillverkar teknik för den marina sektorn.

Arnon, som grundades 1978, har sitt huvudkontor i Tammerfors och är ett av nordens största företag som är specialiserat på industriella el- och automationslösningar. Den marina sektorn står för ungefär en tredjedel av omsättningen, berättar företagets försäljningsdirektör Jörgen Hedström. Resterande del står bland annat gruv- och energisektorn för.

Räknar med att växa kraftigt

Wärtsilä är en stor kund, liksom kryssningsbranschen, dit Arnon bland annat levererar system för att hantera skräp och vätskor.
Nu har man etablerat sig på den svenska marknaden genom att överta företaget B.O. Park strax utanför Stockholm. Femton personer jobbar där nu, men man räknar med att snart växa kraftigt.
– Uppemot hundra personer räknar vi med att bli i Sverige inom en rimligt snar framtid, säger Jörgen Hedström, och tillägger att Arnon ännu inte har påverkats särskilt mycket av coronakrisen.

Tror på Sverige

I ett pressmeddelande säger Arnons vd Harri Lamminen i en kommentar att man tror på Sverige och är väl medveten om vikten av att vara nära marknaden som man vill växa på.
– Den här etableringen känns naturlig med tanke på att vi är väldigt trygga i vår kompetens.