Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Finnlines till Långnäs

I oktober börjar Finnlines ropax-fartyg anlöpa Långnäs på Åland på morgonturerna från Kapellskär och Nådendal.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]pellskär och Nådendal.

Från och med oktober 2013 kommer Finnlines avgångar på vardagsmorgnarna från både Kapellskär och Nådendal att gå via den åländska färjehamnen Långnäs. Sjöresan mellan Nådendal och Långnäs tar fem timmar och mellan Kapellskär och Långnäs tre och en halv timme. 

Finnlines transporterar enbart passagerare i fordon i sin trafik mellan Finland och Sverige. Rederiet har tre ropax-fartyg i trafik på linjen Kapellskär–Nådendal som gör en tur- och returresa per dygn. Systerfartygen Finneagle och Finnfellow tar hand om morgon- och kvällsavgångarna, medan den mindre Finnsailor under vardagar avgår från Nådendal på eftermiddagen och Kapellskär på natten.

I framtiden även kvällsavgångar

Även om det till en början bara blir anlöp i Långnäs på dagturerna utesluter linjechef Antonio Raimo på Finnlines inte möjligheten till ålandsanlöp även på kvällsavgångarna.

– För att bättre tillgodose våra kunders behov öppnar vi nu ålandstrafiken och vi är övertygade om att det finns en efterfrågan i framtiden för ålandsbesök även på kvällsavgångarna, säger han.

I trafiken via Åland kan Finnlines nu också sälja taxfree-varor, något som tidigare inte var möjligt på direktlinjen Kapellskär–Nådendal. 

– Vi kommer inte att ändra på vårt koncept och ta in underhållning. Det är fortfarande en bekväm transport som vi erbjuder och måltiderna ombord är inkluderade i biljettpriset, säger Kaj Takolander, passagerarchef på Finnlines, till Sjöfartstidningen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]