Fotograf: Finnlines

Kategori: Arbetsmarknad | Färjetrafik

Finnlines-nybyggen får finsk flagg

Finnlines och Sjömans-Unionen har nått ett förhandlingsresultat som säkerställer att Finnlines ropax-fartyg av Superstar-typ får finsk flagg.
Ropax-fartygen Finnsirius och Finncanopus inleder trafik under hösten 2023 på Finnlines linje Kapellskär–Långnäs–Nådendal. De nya fartygen erbjuder 200 fasta jobb och sysselsätter dessutom ett stort antal säsongsanställda, informerar Finnlines i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]n.se/finnlines-jattesatsning-pa-passagerare/”>Finnsirius och Finncanopus inleder trafik under hösten 2023 på Finnlines linje Kapellskär–Långnäs–Nådendal. De nya fartygen erbjuder 200 fasta jobb och sysselsätter dessutom ett stort antal säsongsanställda, informerar Finnlines i ett pressmeddelande.

Finnlines uppger att över 700 av rederiets närmare 1.000 ombordanställda är finländare. Av de totalt 23 fartygen i flottan seglar 18 seglar under finsk flagg.

– För Finlands handel, industri och försörjningstrygghet är det livsviktigt att ha fungerande godstrafik över Östersjön. Exempelvis fraktas cirka 90 procent av både Sveriges och Finlands export och import på köl. Jag är nöjd med förhandlingsresultatet och att Finnlines nya Superstar ropax-fartyg kommer att segla under finsk flagg och sysselsätta finländska sjöfarare, säger Kenneth Bondas, ordförande för Sjömans-Unionen, i pressmeddelandet.

Enligt Finnlines inleds rekryteringen av personal för de nya fartygen omedelbart.

– Vi värdesätter det specialkunnande som de finländska sjöfararna har och samtidigt kan vi garantera alla våra kunder, såväl passagerare som fraktkunder, en finsk produkt av hög kvalitet. Den finska flaggan säkerställer högklassiga frakttjänster och den bästa resekomforten. Vi kommer att lansera ett alldeles nytt servicekoncept och för att vi skall kunna implementera det, börjar vi rekrytera i god tid, säger Marco Palmu, ansvarig för Finnlines passagerartrafik.

Passagerarkapaciteten på fartygen är 1.100, vilket är dubbelt så mycket som på de nuvarande fartygen av Star-klass. Antalet passagerarhytter är 323. Fraktkapaciteten ökar från cirka 4.000 filmeter till 5.200, vilket motsvarar cirka 250 långtradare och 200 personbilar.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]