Fotograf: Transportföretagen

Kategori: Utbildning

Filmer ska få fler att bli sjöingenjör

Transportföretagen startar en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till sjöingenjör. Genom filmer i sociala medier ska man få fler unga att söka sig till yrket.
– Sverige har en lång tradition som sjöfartsnation. Med vårt geografiska läge är sjöfarten livsviktig. Med en omfattande passagerartrafik och det faktum att 90 procent av landets import och export i något skede transporteras på vattnet är tillgången till sjöingenjörer av största vikt för såväl sjöfartsbranschen som stora delar av samhället. Det är mot bakgrund av det som vi nu gör en insats för att marknadsföra sjöingenjörsutbildningen, berättar Caj Luoma, chef kompetensförsörjning hos Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]�väl sjöfartsbranschen som stora delar av samhället. Det är mot bakgrund av det som vi nu gör en insats för att marknadsföra sjöingenjörsutbildningen, berättar Caj Luoma, chef kompetensförsörjning hos Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av en längre och sex kortare filmer anpassade för sociala medier ska Transportföretagen marknadsföra sjöingenjörsutbildningen. Syftet är att få fler unga, teknikintresserade ungdomar att söka sig till yrket. Filmerna kommer att lanseras den 22 februari och Transportföretagen uppmanar nu alla att sprida dem.

Caj Luoma menar att yrket som sjöingenjör har mycket att erbjuda och att filmerna lyfter fram just detta:

– Arbetet som sjöingenjör innebär en hel del praktisk problemlösning och är därmed attraktivt för teknikintresserade. Det är också ett äventyrligt yrke där man får resa, arbeta ombord på fartyg och ständigt befinna sig i händelsernas centrum. Vi tror att det är en livsstil som tilltalar många, säger han.

Mychele Östman, kommunikationschef på Transportföretagen, säger i pressmeddelandet att filmerna kommer att spridas i flera kanaler:

– Filmerna är korta och lätta att ta del av. Det gör det enkelt att sprida dem till allmänhet, medlemsföretag inom sjöfarten och de som bara vill tipsa andra om ett spännande yrke och en attraktiv utbildning. Vi kommer att lansera filmerna på olika plattformar och sociala medier, bland annat TikTok, vilket är ett delvis nytt grepp för Transportföretagen när det gäller kompetensförsörjning, säger Mychele Östman.

Kampanjen kommer att pågå till 19 april. Vill du veta mer, besök Satsa På Sjöfart.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]