Atlantic Vision.

Fotograf: Peter Therkildsen

Kategori: Färjetrafik

Fartyg återlämnat till Tallink

Under tisdagen fick Tallink Grupp återleverans av sitt fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision. Det efter en lång charter i Kanada.
De senaste 15 åren har fartyget chartrats ut till Kanada och rederiet Marine Atlantic och har trafikerats mellan Newfoundland och Sydney, Nova Scotia. Men i samband med att Marine Atlantic fått leverans av Stena RoRo:s E-flexer Ala’suinu, har Atlantic Vision nu återvänt till Östersjön.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] och rederiet Marine Atlantic och har trafikerats mellan Newfoundland och Sydney, Nova Scotia. Men i samband med att Marine Atlantic fått leverans av Stena RoRo:s E-flexer Ala’suinu, har Atlantic Vision nu återvänt till Östersjön.

Fartyget genomförde sin sista resa på den kanadensiska rutten den 15 mars i år, och lämnade Kanada i början av april. Den senaste månaden har fartyget legat förtöjt på varvet Fayard i Danmark. Där har det förberetts för överlämningen till Tallink Grupp inför att charteravtalet löpte ut den 14 maj 2024.

Atlantic Vision lämnade Danmark under tisdagen och förväntas ankomma till Tallinn på torsdag den 16 maj. I Tallinn kommer fartyget initialt att ligga i Paljassaares hamn tills det att rederiet fattar beslut om fartygets nästa uppdrag.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]