Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Hamn/Logistik

”Fantastiska” månader i Stockholm

Årets första åtta månader har visat på kraftiga uppgångar på godstransporterna från och till Stockholms Hamnar. Till exempel ökade gods till Polen med 60 procent.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]el ökade gods till Polen med 60 procent.

De första åtta månaderna 2018 har varit ”fantastiska”, skriver Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande. Roro-godset till och från hamnarna ökade fem procent under årets första åtta månader, jämfört med motsvarande period 2017. Ökningarna var störst i hamnarna utanför Stockholms city. Något som hamnen menar är logiskt då deras strategi är att koncentrera gods till ytterhamnarna och passagerarna till kajerna i Stockholms stadskärna.

– Förklaringen till godsökningen är den fortsatt starka konjunkturen och att godset i allt högre grad transporteras med fartyg istället för med lastbil på väg, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef i Stockholms Hamnar.

Kraftig ökning mot Polen

I Kapellskärs hamn ökade godsmängden med sju procent och i Nynäshamn var ökningen hela 15 procent, jämfört med föregående år. En siffra som sticker ut är godset från Nynäshamn till Polen – det godset ökade med hela 60 procent under årets första åtta månader.

– Vi ser en kraftig tillväxt vilket gynnar hela Stockholmsregionen, och den nya godshamnen Stockholm Norvik Hamn, som vi bygger strax söder om Stockholm är mycket efterlängtad. I Stockholm Norvik beräknas containerterminalen vara i drift i maj 2020 och roro-terminalen öppnar i september samma år, säger Stefan Hansson, styrelseordförande Stockholms Hamn.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]