Fotograf: Ministère des Affaires Étrangères Français

Kategori: Ekonomi | Regelverk

Eurotunnel möter brittiskt motstånd

Den brittiska konkurrenskommissionen är inte nöjd med Eurotunnels köp av konkursade SeaFrances tre färjor som satts i trafik över Engelska Kanalen. I ett interimistiskt beslut säger myndigheten att Eurotunnels marknadsandel blir allt för stor och att priserna kommer att stiga.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]iserna kommer att stiga.

Kommissionen säger också att Eurotunnel köpte de tre färjorna för att hindra DFDS och Louis Dreyfus (LD) att köpa fartygen från konkursboet till en billig peng, eftersom det skulle kunna pressa priserna för kunderna.

Enligt myndigheten är den enda rimliga åtgärd som står till buds för att korrigera situationen att Eurotunnel säljer av färjorna, som Eurotunnel chartrat ut till operatören MyFerryLink som drivs av ett personalkollektiv med före detta SeaFrance-anställda.

Inte förvånande är Eurotunnel av en annan åsikt. I ett uttalande säger man att man redan fått ett positivt beslut från den franska konkurrensmyndigheten och att man kommer att bestrida kommissionens slutsatser. Eurotunnel hävdar att deras uppfattning att MyFerryLink har lett till ökad konkurrens och ökade valmöjligheter för kunderna har stöd hos kunder som använder såväl färje- som tunneltransport. Alla som vill kan nu lämna synpunkter på myndighetens interimistiska beslut. Ett slutligt beslut kommer i mitten av april.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]