Etteplan växer kraftigt i Kina

Teknikkonsulten Etteplan utvidgar kraftigt sin verksamhet i Kina och inleder samarbete med MacGregor på denna expanderande marknad.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]na expanderande marknad.

Den finländska koncernen Etteplan Oyj tar över konsult- och ingenjörsbyrån Elomatic Oy:s ingenjörsverksamhet i Kina. Detta innebär att 13 konstruktörer från Elomatics kinesiska ingenjörsverksamhet övergår till Etteplan.

– Etteplans verksamhet har vuxit kraftigt i Kina och förvärvet kommer att bidra till att uppfylla våra mål på den kinesiska marknaden. Efter överlåtelsen av verksamheten kommer vi att kunna erbjuda ett mer omfattande urval av tjänster till de kunder som överförs från Elomatic, säger Etteplans vd och koncernchef Juha Näkki.

Samarbete med MacGregor

Samtidigt meddelar Etteplan att man inleder samarbete med MacGregor på den kinesiska marknaden inom konstruktion av lastluckor. Etteplan har tecknat ett långsiktigt avtal med MacGregor gällande orderstyrda konstruktionsprojekt för MacGregor i Kina.

Tio ingenjörer vid MacGregors joint-venture-företag i Kina övergår till Etteplans kontor i Shanghai. I Finland fortsätter Etteplan sitt samarbete med MacGregor Finland inom konstruktion och projektledning samt teknisk dokumentation för lastluckprojekt över hela världen.

– MacGregor behövde en pålitlig och proaktiv partner för orderstyrda konstruktionsprojekt och vi har goda erfarenheter av att jobba tillsammans med Etteplan. Detta arrangemang ger ingenjörerna goda möjligheter och förbättrad flexibilitet och effektivitet, säger Antti Raski, Design Manager inom affärsenheten Dry Cargo på MacGregor.

Etteplan har omkring 1.800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]