Fotograf: Kustbevakningen

Kategori: Haveri

ESL Africa loss för egen maskin

Torrlastfartyget ESL Africa, som gick på grund utanför Norrköping på lördag kväll, kom på söndag morgon loss från grundet för egen maskin.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rundet för egen maskin.

Kustbevakningen fick klockan 20.21 på lördag kväll information am att ett torrlastfartyg på utgående från Norrköping hade gått på grund sydväst om Hummelvik i mynningen av Bråviken. Haveristen är Cyrpernflaggade ESL Africa med management hos Euroafrica Shipping Lines.

Besättningen på fartyget var utan fara. Ingen olja observerades i vattnet och inget vattenintrång i fartyget konstaterades.

Till ankarplats

Kustbevakningens ribbåt KBV 452 från Oxelösund var snabbt på plats och vid midnatt mellan lördag och söndag  anlände miljöskyddsfartyget KBV 031 från Nynäshamn. Övervakningsfartyget KBV 311 kom till haveristen söndag morgon med dykare som ska undersöka skrovet. På söndag morgon kom fartyget flott för egen maskin och går till ankarplats vid inseglingen till Oxelösund. Hon följs av Kustbevakningens miljöskyddsfartyg KBV 031 och flyg KBV 503.

Maskinproblem

Enligt Kustbevakningen tyder allt i nuläget på att grundstötningen berott på maskinproblem. Befälhavare och styrman uppges ha blåst grönt, vilket innebär att de inte var alkoholpåverkade vid olyckan.

ESL Africa är på 17.356 dwt och byggd i Kina 2007.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]