Fotograf: Ellika Henrikson

Kategori: Folk/företag | Torrlast

Erik Thun köper OP Svensson

Erik Thun förvärvar majoriteten av aktierna i skeppsmäkleriföretaget OP Svensson Shipping som samtidigt byter namn till OP Ship.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]byter namn till OP Ship.

Från och med den första april fusioneras även det Erik Thun ägda bolaget Segerhammars Skeppsmäkleri i OP Ships verksamhet, uppger Erik Thun i ett pressmeddelande.

Torrlast

Det är ett betydelsefullt förvärv som breddar verksamheten inom torrlastbefraktning och klarering, det gör oss till en av dom ledande aktörerna i Sverige. Nu kan vi utveckla och erbjuda professionella tjänster såväl till egna som externa fartyg. Vi får resurser att arbeta med större volymer och kan täcka in större regioner geografiskt, säger OP Ships vd Gregor Loebbert i pressmeddelandet.

OP Ship riktar in sig på den europeiska marknaden. Klareringsverksamheten ska bedrivas i hela Sverige från kontoren i Göteborg och Kalmar. Dessutom är koncernen representerad i Helsingborg och Malmö av det koncernägda bolaget Citadel Shipping.

Gemensamma lokaler

– Det är med stolthet vi välkomnar OP Ship till Erik Thun. Tillsammans med personalen från Segerhammars kommer bolaget att tillföra extremt god kompetens och tar oss ett stort steg framåt inom klarering och befraktning. Båda parter tror att OP Ship kan stärka sin roll i marknaden, säger Henrik Källsson, vice vd på Erik Thun. 

All personal från OP Ship och Segerhammars flyttar in i nya gemensamma lokaler den 1 april.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]