Fotograf: södertälje hamn

Erik Froste, verkställande direktör för Södertälje Hamn, om sin syn på marknaden 2012.

Vad tror du om 2012?

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]on”>Vad tror du om 2012?

– Vi finns i ett gynnsamt geografiskt område, den förra lågkonjunkturen märktes knappt alls. Ingenting tyder på att volymerna kommer att minska, i alla fall inte för oss. Hittills i år har vi haft en tillväxt på 25 procent, liksom för 2009. Vi tror på fortsatt tillväxt, men kanske inte på samma nivåer som i år.

Krisen inom Eurozonen hotar ju tillväxten för hela Europa, hur ser du på det?

– Det är klart att det oroar. Om man till exempel tittar på Scania här i Södertälje som är en bra konjunkturbarometer är det ju så att företaget påverkas av den minskade köpkraften i södra Europa. Trots Eurokrisen tror jag ändå att vi, som framförallt är en importhamn, kommer att klara oss väl.

 Hur ska ni agera för att vinna marknadsandelar?

– Vi ska fortsätta att erbjuda hög service, vi kommer inte att dra ner på bemanningen om konjunkturen viker. Vi ska satsa oss igenom detta. Jag kan tillägga att vi redan nu räknar med att få minst en till linje till hamnen under 2012, på containersidan som är vårt största segment volymmässigt. Och på bilimportsidan har nu Kess Line stabilserat sina anlöp, så det ser bra ut. 

Hur påverkar osäkerheten kring kommande svavelbegränsningar er?

– Svår fråga. Även om jag inte har gjort någon riskanalys bedömer jag inte att vi kommer att förlora några volymer på grund av detta. Våra kunder har inte tagit upp svavelfrågan med oss.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]