Kategori: Folk/företag

Erik Froste ny chef för Färjerederiet

Erik Froste blir ny chef för Trafikverket Färjerederiet efter Anders Werner, som går vidare till en ny tjänst som sjöfartsstrateg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]st som sjöfartsstrateg.

Erik Froste är sjökapten och transportingenjör till utbildningen. Förutom att han arbetat till sjöss har han lång erfarenhet av ledande positioner inom hamn- och rederinäringen.

– Det ska bli spännande att få bli chef för Färjerederiet. Jag ser fram emot att få vara med och påverka arbetet för en bättre miljö och omställningen till klimatneutrala transporter. Trafikverkets roll som samhällsutvecklare och möjligheten att påverka samhällsutvecklingen är det som lockar med det här jobbet, säger Erik Froste i ett pressmeddelande.

Tar över i november

Erik Froste kommer närmast från ett jobb som affärsutvecklare och platschef på Thor Shipping & Transport. Innan det var han vd för Södertälje hamn i tio år.

Han börjar på Färjerederiet den 15 november.

– Jag drivs av att få vara med och sätta upp mål och kommunicera med medarbetarna. Det är stimulerande att få folk att dra åt samma håll och uppleva att medarbetarna växer i sina roller. Jag vill ha en öppen och rak kommunikation där man lägger problemen på bordet och löser dem tillsammans.

Respekterat namn

– Mina första hundra dagar kommer att handla om att lära känna organisationen. Jag är väldigt ödmjuk inför den kunskap och kompetens som finns där. Trafikverket Färjerederiet är ett respekterat namn i branschen. Färjerederiet kan hjälpa andra företag i sjöfartsklustret och medverka till kunskapsöverföring genom den kompetens och breda erfarenhet som finns, säger Erik Froste.

Överdirektör Bo Netz är glad över att Trafikverket har rekryterat Erik Froste som ny chef för Färjerederiet.

– Erik Froste kommer med en värdefull erfarenhet av sjöfartslogistik från olika roller inom hamn- och rederibranschen. Han är en trygg förändringsledare som blir viktig i den fortsatta utvecklingen av Färjerederiet och för det nära samarbetet med andra delar av Trafikverket, inte minst för att driva på utvecklingen mot klimatneutrala transporter, säger han.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]