Fotograf: Ericsson

Kategori: Fartygsutrustning

Ericsson samarbetar med Inmarsat

Ericsson och Inmarsat ingår strategiskt avtal som enligt dem kommer att förändra framtiden för uppkopplade fartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]för uppkopplade fartyg.

Ericsson ingår ett strategiskt avtal inom sjöfart med Inmarsat. Syftet är att underlätta informationsutbyte om last, logistik och fartygsdrift och på så sätt bidra till att strömlinjeforma hela transportkedjan till sjöss. Företagen kommer gemensamt att utveckla tjänster, lösningar och tillämpningar för att åstadkomma standarder för satellitanslutning inom branschen samt integrering av tillämpningar inom sjöfarten.

Distributionsavtal

Ericsson har som ett första steg tecknat distributionsavtal för Inmarsats VSAT-nätverk XpressLink. Enligt Ericsson kan det uppgraderas till Inmarsat Fleet Xpress, en tjänst som drivs av en ny Global Xpress konstellation när den blir tillgänglig om några månader.

Vidareplaneras en integration mellan Ericssons molntjänst Maritime ICT Cloud och global uppkoppling över Inmarsats satellitkommunikationsnät.

Inmarsat plc med huvudkontor i London erbjuder tjänster inom global mobil satellitkommunikation. Ericsson med huvudkontor i Stockholm är ett världsledande företag inom kommunikationsteknologi och -tjänster.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]