Fotograf: Ann-Charlotte Ytterberg/Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Endast frakt mellan Göteborg och Frederikshavn

Stena Line gör ett uppehåll i passagerartrafiken mellan Göteborg och Frederikshavn under närmare en månad på grund av danska coronarestriktioner.
Under perioden 9 november till 3 december inför Danmark nya kraftfulla restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 i sju kommuner på norra Jylland, bland dessa Frederikshavn. I linje med de danska myndigheternas rekommendationer har Stena Line beslutat att stänga passagerartrafiken på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn under denna period. Beslutet gäller passagerartrafiken både från Sverige och Danmark. Däremot fortsätter frakttrafiken på linjen oförändrat.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]slutat att stänga passagerartrafiken på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn under denna period. Beslutet gäller passagerartrafiken både från Sverige och Danmark. Däremot fortsätter frakttrafiken på linjen oförändrat.

Stena Line fortsätter segla cirka 50 avgångar per vecka med Stena Danica och Stena Jutlandica mellan Göteborg och Fredrikshamn, men endast med frakt och chaufförer ombord, för att säkerställa den viktiga varuförsörjningen mellan länderna. Bland annat transporteras livsmedel, industrivaror och byggnadsmaterial på linjen, uppger Stena Line.

De passagerare som beställt resor på linjen Göteborg–Fredrikshamn under perioden kommer att erbjudas att resa med linjen mellan Halmstad och Grenå. Linjen Halmstad–Grenå berörs nämligen inte av restriktionerna eller beslutet. Stena Nautica fortsätter segla med 22 avgångar i veckan med både passagerare och frakt ombord.

– Vi tar denna situation på mycket stort allvar och följer självklart de danska myndigheternas rekommendationer. Vi har därför tagit beslutet att under denna period stänga passagerartrafiken på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn men fortsätter att säkerställa den viktiga godstrafiken, precis som vi gjort under hela pandemin. På linjen mellan Halmstad och Grenå fortsätter både passagerar- och godstrafiken. Vi har nu börjat kontakta våra passagerare som bokat resa mellan Göteborg och Fredrikshamn under perioden för att hitta en lösning för dem. Vi fortsätter också med de extra säkerhetsåtgärder ombord som vi infört i kölvattnet av covid-19, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]