Fotograf: Eimskip

Kategori: Ekonomi | Fartygsaffärer | Hamn/Logistik

Eimskip flyttar anlöpen till Helsingborg

Eimskip flyttar sina anlöp från Halmstads hamn till Helsingborgs hamn. Samtidigt rapporterar rederiet rekordsiffror för 2016.

Under senaste året har isländska Eimskip beställt nya fartyg, startat ny trafik, slutit flera nya samarbetsavtal och presenterar dessutom rekordartat bra ekonomiskt resultat för helåret 2016. Jämfört med 2015 ökade omsättningen med 3,3 procent till 513,9 miljoner euro, rörelseresultatet före skatter och avgifter växte med 23,7 procent till 53,5 miljoner euro och nettovinsten steg med 23 procent till 21,9 miljoner euro.

Flyttar även kontoret

Eimskip har anlöpt Halmstad hamn de senaste åren, men som ett led i utvecklingen av sin trafik flyttar rederiet från och med maj sina anlöp till Helsingborgs hamn. De flyttar också sitt kontor till hamnområdet i Helsingborg.

– Flytten till Helsingborg är viktig för den framtida utvecklingen av Eimskips trafiksystem. Helsingborgs hamn erbjuder varierande möjligheter för våra kunder, både för importörer och exportörer till och från Island, Färöarna och Nordamerika. Vi är stolta över att ha nått en bra överenskommelse med hamnmyndigheten i Helsingborg och därmed omfamna alla möjligheter som följer. Samtidigt lämnar vi Halmstads hamn efter ett bra samarbete, säger Eimskips vd Gylfi Sigfússon i ett pressmeddelande.

Nybeställningar

Eimskip opererar en flotta av ett tjugotal fartyg, främst general cargo men också ett antal kylfartyg i trafik över Nordatlanten. De har två isklassade containerfartyg á 2.150 TEU i beställning från Kina. I samband med beställningen slöt Eimskip ett samarbetsavtal med Royal Arctic Line om att dela kapacitet.