Fotograf: Eckerö Line

Kategori: Ekonomi | RoRo

Eckerö i samarbete med DFDS

Eckerö Line har kommit överens med DFDS om ett samarbete på linjen mellan Helsingfors och Tallinn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]Helsingfors och Tallinn.

Det är med start den 4 maj som DFDS erbjuder sina fraktkunder möjligheten att boka in sig på Eckerö Lines fartyg Finbo Cargo på linjen mellan Helsingfors och Tallinn. Avtalet ska stärka Eckerös position på fraktmarknaden, skriver de i ett pressmeddelande under måndagen.

– I praktiken betyder avtalet att DFDS leasar fraktkapacitet av oss och sedan säljer det till sina egna kunder. Samarbetet garanterar en hög beläggning på Finnbo Cargo och förbättrar lönsamheten på linjen väsentligt, säger Taru Keronen, vd på Eckerö Line i pressmeddelandet.

Reserverad fraktvolym

DFDS kommer att ha en fraktvolym reserverad på varje avgång. Eckerö startade trafiken med Finbo Cargo i början av april 2020 och i dagsläget har de en marknadsandel på omkring 25 procent.

– DFDS har många stora globala kunder som behöver transport över hela världen på många linjer, exempelvis mellan Helsingfors och Tallinn. Genom detta samarbetet kommer linjen mellan Vuosaari och Muuga att bli mer bekant för transportföretagen och frakttrafiken kommer därmed att komma bort från stadskärnorna, säger Taru Keronen.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]