Fotograf: Pierre F. Beckman, Bulldog and Partners/DS Norden

Kategori: Ekonomi | Tank | Torrlast

DS Norden redovisar gigantisk förlust

Danska tank- och bulkrederiet DS Norden redovisar ett rörelseresultat på USD 148 miljoner (USD 186), men på grund av nedskrivningar av fartygsvärden med USD 300 miljoner, övriga avskrivningar på USD 24 miljoner samt reaförluster vid fartygsförsäljningar på USD 24 miljoner, hamnade resultatet före skatt och räntebetalningar på minus USD 265 miljoner, motsvarande närmare 1.7 miljarder kronor.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]re 1.7 miljarder kronor.

Av rörelseresultatet bidrog torrlastfartygen med USD 131 miljoner och tankfartygen med 28 miljoner. Jämfört med 2011 var det USD 40 miljoner sämre för bulkfartygen men USD två miljoner bättre för tankfartygen.

Bättre än väntat

Det fjärde kvartalet var enligt rederiet bättre än väntat med ett rörelseresultat på USD 44 miljoner. I början av året hade rederiets bulkfartyg en kontraktstäckning på 76 procent och tankfartygen 27 procent. Nordens prognos för helåret är ett rörelseresultat på USD 15-45 miljoner och att torrlastdivisionen når ett rörelseresultat på break-even-nivå medan tankfartygen når rörelseintäkter på USD 25-45 miljoner. 

Räknar med beställningar

DS Norden opererar en flotta på närmare 250 fartyg plus tonnage från partners i tre samarbetspooler. Kärnflottan – ägda och långtidschartrade fartyg – bestod vid årsskiftet av 22 produkttankfartyg och sex under byggnad samt 81 bulkfartyg.

Rederiet räknar med att beställa nytt både på bulk- och tanksidan under året.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]