Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Tank

Donsötank avvaktar och kör runt

Även svenska fartyg som skulle ha gått genom Kielkanalen idag har fått ändra sina planer. Till exempel Excello dirigeras om och Prospero väntar. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] och Prospero väntar. 

Två av de fartyg som enligt plan skulle gå genom Kielkanalen på måndagen är Rederi AB Donsötanks tankfartyg Prospero och Excello. Prospero på västgående avvaktar i Kielbukten och Prospero på ostgående fick order att runda Skagen.

– Det senaste som vi har hört är att det kanske kan komma en öppning sent på måndag kväll, men det kan säkert dra ut på tiden ytterligare. Vi avvaktar under eftermiddagen och förhoppningsvis så ska vi få lite klarare direktiv vad som sker i Kielkanalen, säger Olle Nilsson på NAVIX Maritime Chartering AB till Sjöfartstidningen. 

– Vi har ingen panik med Prospero och eftersom dåligt väder väntar på andra sidan så känner vi att det inte är så mycket tid som vi kan tjäna på att runda Skagen.

Prospero dirigerades slutligen ändå norrut för at runda Skagen.

Till Tallinn

På måndagsmorgonen befann sig Excello på ostgående på Nordsjön med destination Tallinn då man fick beskedet att kanalen stängdes. Hon dirigeras runt Skagen i stället.

– Excello valde vi att dirigera om när de ringde klockan fem i morse, bekräftar Olle Nilsson.

Många störande moment

Han berättar att trafiken genom kanalen inte alltid har varit smidig under året.

– Det har varit ganska mycket problem tidigare i år på grund av reparationer och strejk. Det blir ganska störande moment, men samtidigt finns det pengar att spara på att gå genom Kielkanalen när bunkern är så pass dyr som den är och tidsmässigt också är det en klar besparing. Nu har vår marknad varit rätt hyfsad och då lönar det sig snabbt att gå genom Kielkanalen.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]