Docksta förlorar upphandling

Det ser dystert ut för Dockstavarvet när det gäller en order från Sjöfartsverket på tre nya lotsbåtar. Ordern på de tre båtarna till ett värde på 25 miljoner har gått till det finländska varvet Kewatec. Det finns dock fortfarande en möjlighet för Dockstavarvet att överklaga beslutet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]et.

– Vi har beslutat överklaga, säger VD Torbjörn Larsson. Enligt vår uppfattning har vi uppfyllt de krav som beställaren ställt. Hela upphandlingsprocessen har varit rörig och komplicerad, säger VD Torbjörn Larsson.

Både Dockstvarvet och Kewatec har överklagat tidigare beslut och båda företagen har också vunnit upphandlingen vid flera tillfällen under den tuffa striden om ordern från Sjöfartsverket. Nu har ärendet hamnat i Kammarrätten i Jönköping som på flera punkter håller med förvaltningsrättens tidigare beslut att Kewatec ska tillåtas sälja lotsbåtarna.

– Ännu är dock inte sista ordet sagt. Det finns fortfarande en chans att fortsätta den juridiska striden och få gehör för våra synpunkter, säger Torbjörn Larsson.

Det som skiljer de båda anbuden åt är bland annat hur bränsleförbrukningen mäts. När det gäller Dockstavarvet mäts förbrukningen per timme medan Kewatec har angett förbrukningen per nautisk mil.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]