Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

DFDS tar över rutten Hangö–Paldiski

DFDS har tecknat avtal med Navirail om övertagande av frakt- och passagerartrafiken mellan Paldiski i Estland och Hangö i Finland.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]d och Hangö i Finland.

Frakt- och passagerarlinjen kommer i framtiden att ingå i DFDS omfattande transportnätverk till de baltiska länderna. Detta är resultatet av ett avtal som på torsdagen undertecknades mellan DFDS och estniska Navirail, som för närvarande trafikerar rutten.

Behåller besättningen

DFDS har åtagit sig att chartra det nuvarande fartyget på rutten, ropax-fartyget Sailor, och kommer att bibehålla den estniska besättningen och segla under estnisk flagg med oförändrad trafikvolym, det vill säga åtta rundturer per vecka.

Samma upplägg

– Vi har haft en tät dialog och ett nära samarbete med Merktrans, huvudägare till Navirail, under nästan tio år. De har tidigare chartrat fartyg från DFDS och 2011 förvärvade vi deras Baltic Scandinavian Line, som bedrev frakt- och passagerartrafik mellan Kapellskär, norr om Stockholm, och Paldiski. Denna rutt har i dag blivit en viktig ryggrad i den norra, baltiska korridoren till Sverige för våra fraktkunder, säger Anders Refsgaard, vice vd och ansvarig för trafiken till Baltikum på DFDS och fortsätter:

– Vår avsikt är att fortsätta med Navirails nuvarande upplägg, som fungerar mycket bra och uppskattas av kunderna, 

Business Unit Baltic

Rutten kommer att ingå i Business Unit Baltic och kommer att ledas av Route Director Peeter Ojasaar, Tallinn. Överenskommelsen mellan partnerna måste också godkännas av konkurrensmyndigheterna. 

Ropax-fartyget Sailor byggdes 1987. Förra året lämnade den Finnlines-flottan för Navirail och fick då samtidigt estnisk flagg. Fartyget bytte då också namn från Finnsailor till Sailor.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]