Kategori: Container | Haveri

Brand ombord Maersk Kampala

Bogserbåtar bekämpar bränder i två containrar, längst förut på däck, ombord containerfartyget Maersk Kampala. Fartyget befinner sig söder om Suezkanalen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]g söder om Suezkanalen.

Uppgifterna är fortfarande mycket knapphändiga. Maersk Line släppte sitt första pressmeddelande om incidenten i går kväll och meddelade samtidigt att man har ständig kontakt med fartyget och har fått rapporter om att ingen besättningsman saknas och att ingen ombord har skadats. Flera bogserbåtar med brandbekämpningsutrustning finns på platsen. Ett team bestående av brandmän förväntades anlända i går kväll. Enligt Maersk Line är fartyget ”fullt manövrerbart, men det driver söder om Suezkanalen.”

Det är fortfarande oklart vad containrarna innehåller och vilka skador fartyget har. Maersk Kampala, 7.070 teu, är flaggad i Nederländerna. Hon lämnande Mundra i Indien för över en vecka sedan.

Det är inte första gången Maersk Line drabbas av bränder ombord på senare tid. I juni rapporterade Sjöfartstidningen om en häftig brand – omfattande tre containrar – ombord containerfartyget Eugen Maersk, 15.550 teu, under en segling i Adenviken. Elden spred sig dock inte utan kunde begränsas och oskadliggöras. Det har i efterhand inte rapporterats om några personskador.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]