Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Torrlast

Dennis Maritimes nyförvärv i trafik

Det finländska rederiet Dennis Maritime har köpt torrlastaren Lehmann Baltic om 4.123 dwt. Samtidigt letar man efter ytterligare fartyg.

Det senaste nyförvärvet i Dennis Maritimes flotta byggdes 1997 som Giessenborg. Fartyget har nu döpts om till Jessica och fått finsk flagg.

Blir självlossare

Jessica sysselsätts huvudsakligen i kontraktsfart med bland annat laster in till och ut från Pargas. Fartyget kommer att konverteras till självlossare genom att utrusta henne med grävmaskin på däck.

– Grävmaskinen finns redan i Tallinn och traversen är ganska långt färdig. När allt är färdigt far vi dit och lyfter ombord den. Jag hoppas att vi ska få det klart ännu under denna månad, säger redaren Dennis Saari till Sjöfartstidningen.

Han räknar med att lossningshastigheten blir densamma som på Lady Magda, 400 till 500 ton per timme.

– Det betyder att vi kan lossa fartyget på omkring tio timmar.

Han berättar också att torrlastaren Angelina kommer att byggas om till självlossare.

Behöver ytterligare fartyg

Dennis Saari säger vidare att rederiet letar efter ytterligare fartyg.

Dennis Maritime har för närvarande två egna fartyg i sin flotta, Jessica och Angelina. Dessutom hyr rederiet in torrlastfartygen Annika Benita, Jennifer Benita, Lady Magda och Passaat.

Kommentarer

 • Anonymous

  Varför så litet fartyg?

 • Dennis

  Tänk vad historien kan upprepa sig, 1994 då första fartyget inskaffades till Dennis Maritime som var enbart 580 tdw fick jag precis samma fråga av min granne som då var en pensionerad sjöman/redare. Varför köpte du ett så litet fartyg sa han, då var det budgeten och hamnarna som styrde fartygs storleken och nu 21 år senare är det fortfarande lite samma orsaker som som styr inköpen.

  • Redare

   All heder åt er. Den bästa redaren är den som står bredvid å aldrig gjort nåt själv! Samma som den bästa skepparen står alltid på däck! Ett stort lycka till i framtiden!!

 • Mh

  Hur många är det i besättningen på ett litet fartyg som Jessica? Har alla egen hytt tex?

 • Anonymous

  Jessica får gå med 7 man och alla har egen hytt, därtill finns det även en reserv hytt.
  h. Dennis

Artikeln är stängd för fler kommentarer