Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsutrustning | Miljö

DeltaLangh ny aktör på skrubbermarknaden

Deltamarin Ltd går med i Langh Ships skrubberprojekt. Ett gemensamt bolag bildas för att leverera utrustningen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]t leverera utrustningen.

För att även kunna erbjuda andra rederier den skrubberutrustning som Langh Ship har tagit fram har systemet nu licensierats till ett nybildat joint venture DeltaLangh Oy Ab, som ägs av Deltamarin Ltd och Oy Langh Tech Ab – ett nygrundat bolag inom Langh-företagen.

Den skrubberlösning som DeltaLangh erbjuder är av closed loop-typ. Prototypen har nu varit i kontinuerlig drift i ett år på Langh Ships lastfartyg Laura. Erfarenheterna har varit så goda att Langh Ship kommer att utrusta resten av sina fartyg med liknande system från DeltaLangh. Langh Ship har sammanlagt fem fartyg i sin flotta.

Fungerande vattenrening

Redaren Hans Langh beslöt att utveckla en egen skrubber då han var missnöjd med de system som fanns på marknaden. Tack vare 40 års erfarenhet av vattenrengöring inom industri- och fartygsrengöring lyckades man ta fram en anläggning som rengör avgaserna till den nivå som bestämmelserna kräver och rengör tvättvattnet så att det endast blir kvar en minimal mängd fast avfall.

– Skrubbern har visat sig vara mycket enkel att operera, den är stabil och innebär inte mycket extra arbete för besättningen, säger Reino Verosaari, Senior Technical Adviser vid Langh Ship.

Utrustningen är certifierad av DNV GL.

Ny landvinning

Eftersom marknaden snabbt förändras och behovet av ombyggnader för att uppfölja bestämmelserna blir uppenbart har Deltamarin beslutat att utvidga sin verksamhet inom fartygsdesign och projektledning att även omfatta leveranser av utrustning.

– När vi hörde om den nya innovativa lösning som Langh Ship har tagit fram så visste vi att detta var en produkt som Deltamarin vill vara inblandad i, säger Deltamarins vd Mika Laurilehto.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]