Dansk coaster flaggas i Togo för att sänka resekostnader

Den danska coastern Faxborg har flaggats i den afrikanska staten Togo. Omflaggningen gjordes i ett försök att överleva i den tuffa marknaden för mindre handelsfartyg och för att undgå en faktura från rederiets förra klassningssällskap.– Jag är inte alls stolt över flaggan på mitt fartyg Faxborg. Jag hade inget val eftersom Bureau Veritas var på väg att dra in min klassning på grund av en tvist om fakturan för deras sista inspektion, säger kapten Hans Poulsen.– Enligt min mening fick jag egentligen ingenting för de 50.000 kronorna på deras sista faktura. Mitt nuvarande grekiska klassningssällskap skickade en faktura för deras svenska inspektörs resekostnader på DKK 975 kronor. Som jämförelse kostade två Bureau Veritas-inspektörers resa från Fredericia till Marstal DKK 18.572. Jag försöker inte ta några genvägar förbi lagar och regler, utan jag försöker bara överleva och skära bort onödiga kostnader, säger Hans Poulsen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only][/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]