Kategori: Fartygsaffärer | Torrlast

Danmarks minsta coaster såld

Danmarks minsta coaster i kommersiell trafik, Vest, är nu såld och slutar snart att segla. Det är också den sista coastern med hemmahamnen Aalborg, som en gång var ett viktigt centrum för coasterrederier.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]er.

Vest är på 460 ton dödvikt och står inför en förnyelse av klasscertifikaten, något som inte är ekonomiskt lönsamt med dagens fraktnivåer för transport av främst majs.

– Vi har valt att sluta efter 40 år med samma fartyg, säger skepparen Børge Jensen, som har varit anställd ombord under alla år som fartyget har ägts av hans fru Else Sørensen. Det skulle inte vara ekonomisk försvarligt att kosta på så mycket pengar även om fartyget i allmänhet är i gott skick, så nu är det slut, säger Børge Jensen, som fyller 64 år och kommer att bli pensionär.

Vest lastar idag i Helsingborg för Vejle och kommer att göra en resa till på samma trad. Hon är såld till det holländska bolaget Shallow Shipping och förväntas bli såld vidare för fortsatt trafik i Karibien eller Afrika. Den ”nya” minsta coastern under dansk flagg är därefter Saturn på 850 DWT.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]