Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Dags för kryssningspremiär i Stockholm

I Göteborgs hamn och Copenhagen Malmö Port är kryssningssäsongen redan igång. På torsdag är det dags för Stockholm att få besök av årets första kryssningsfartyg. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ök av årets första kryssningsfartyg. 

Costa Pacifica heter fartyget som får äran att inleda årets kryssningssäsong i Stockholm, som i år beräknas få besök av 254 kryssningsfartyg. Det är visserligen något färre fartyg än förra årets slutnotering på 265 fartyg, men samtidigt väntas de 254 fartygen ha med sig rekordmånga passagerare.

– Kryssningsresenärerna blir fler än någonsin i år. De 500.000 besökarna beräknas att bidra med en halv miljard kronor till besöksnäringen i Stockholmsregionen, säger Johan Castvall, vd för Stockholms Hamnar i ett uttalande.

Fler ”turnarounds”

Arbetet med att utveckla Stockholm som internationell kryssningsdestination sker inom nätverket Stockholm Cruise Network som drivs av bland annat Stockholm Visitors Board och Stockholms Hamnar. En av nätverkets satsningar är att få fler fartyg som byter passagerare i Stockholm – så kallade turnarounds.

– I år ser vi en ökning av antalet turnarounds, från 42 i fjol till 51 i år. Dessa passagerare är extra viktiga då de stannar i regionen flera dagar, säger Thomas Andersson, vd för Stockholm Visitors Board.

Disney kommer

Bland turnaroundfartygen återfinns Costa Luminosa som kommer 16 gånger i sommar, och bland övriga nyheter för 2015 kan nämnas att Disney Magic kommer till Stockholm tre gånger och att rederiet Viking Ocean Cruises för första gången väljer att anlöpa huvudstaden med fartyget Viking Star.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Anonymous

    Härligt!

  • Anonymous

    Roligt med nya fartyg!

  • Anonymous

    Många är de som kommer år efter år därför roligt med några nya denna säsong!

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]