Fotograf: Carnival Corporation

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart | Säkerhet

Csmart Academy får pris

Carnival Corporations träningscenter Csmart i nederländska Almere har för andra året i rad fått utmärkelsen Safety4Sea Europort Training Award.

Världens största kryssningsrederi Carnival Corporation bedriver på Csmart utbildning och träning för alla sjöbefäl i sin flotta. Flottan består av drygt 100 fartyg som seglar under nio olika varumärken där Aida Cruises, P&O Cruises, Costa Cruises och Carnival Cruise Line ingår.

”Training excellence”

För andra året i rad får Carnivals träningscenter pris för ”safety, sustainability and operational training excellence, underscoring commitment to safety as top priority”.

I december 2018 tog konteramiral Bill Truelove över som vd för Csmart och efterträdde då svenske Hans Hederström, numera professor of the pratice på Chalmers tekniska högskola. Tillsammans med flera av sina kollegor från Csmart Academy tog Bill Truelove emot priset på konferensen Europort, som hölls i Rotterdam den 5–8 november.

Största träningssatsingen

– Att bli erkänd för andra året i rad av Safety4Seas röster är ett fint godkännande av att vi bedriver en verksamhet i världsklass på Csmart Academy. Vi har över 7.000 däcks- och maskinbefäl som genomgår rigorös årlig träning och kryssningsindustrins första Continuous Development program. Vi fortsätter att investera i avancerade simulatorsystem, instruktionsverktyg och en förstklassig anläggning – allt till stöd för schemalagd träning i rollbaserat management för brygga och maskin på en aldrig tidigare genomförd skala, kommenterar Bill Truelove priset i ett pressmeddelande.