Fotograf: Helsingborgs Hamn

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Cosco tillbaka i Helsingborg

Från slutet av juni i år tar Cosco Shipping Lines åter upp regelbunden feedertrafik till Helsingborgs Hamn.

Den 29 juni är det dags för feederfartyget Bjorg på 585 TEU att anlöpa Helsingborgs Hamn. Och därmed återupptar världens fjärde största containerrederi, Cosco Shipping Lines, regelbunden feedertrafik till Helsingborgs Hamn.

– Det är glädjande att Cosco återinför sina egna feeder-anlöp i Helsingborg. Slingan Cosco kommer att gå på är Rotterdam–Göteborg–Helsingborg. De kommer fortsättningsvis anlöpa på fredagar och vi ser fram mot ett förnyat och bra samarbete. Vi har lyckats erbjuda ett anlöpsfönster som passar i deras fartygs scheman och det tillsammans med bra hantering nämns bland annat som anledning till att de kommer tillbaka. Det är ett riktigt styrkebesked på att vi arbetar på rätt sätt, säger Nicklas Romell, Försäljnings och Marknadschef i Helsingborgs Hamn.

”En viktig satsning”

Anlöpet med Bjorg kommer att ha sitt ”fönster” mellan fredag 06.00 och lördag 06.00. Containerfartyget Bjorg är 134 meter långt, byggt 2001 och har 11.265 hästkrafter. Det är ett av Coscos över 300 containerfartyg världen över som årligen transporterar över 1,5 miljoner TEU över världshaven.

– Efter att ha justerat vår slinga har vi nu möjliggjort ett anlöp i Helsingborg. En viktig satsning som hjälper Cosco att expandera på den svenska marknaden. Helsingborgs Hamn är strategiskt placerad och vi är mycket nöjda med vårt beslut då hamnen ger oss en bra, professionell och flexibel service, säger Erik Eriksen, Director/Partner Cosco Shipping Lines Sweden.