Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Tank

Coralius i trafik

LNG-bunkerfartyget Coralius har gjort sin första resa med last från Skangas produktionsanläggning i Risavika till Fredrikstad.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]savika till Fredrikstad.

Coralius lossade sin last av LNG vid Skangas terminal i Øra vid Fredrikstad den 14 september. Innan Coralius lastade i Risavika hade hon besökt hemmahamnen Donsö på sin första resa från Eemshaven. Under Donsö Shipping Meet lockade nybygget mer än 1.000 besökare.

Coralius har byggts av Royal Bodewes och planerats i nära samarbete mellan ägarna och Skangas. Fartyget ägs av Anthony Veder och Sirius Shipping och tidsbefraktas av Skangas. Sirius sköter tekniskt management.

Nöjd befraktare

– Vi är mycket nöjda med att utveckla den marina LNG-tillgängligheten ytterligare i Nordeuropa med vårt nya fartyg Coralius. Vi ser fram emot att serva våra existerande och nya kunder var de än behöver LNG från fartyg till fartyg. I dag fungerar teknologin och fartygsmotorerna bra med gas och vi är mer än redo att använda vår försörjningskedja för att tillhandahålla gas, säger Kimmo Rahkamo, vd för Skangas, i ett pressmeddelande.

Feeder och bunkring

I en kommentar till Sjöfartstidningen säger Trude Ravndal, Marketing Communication Manager på Skangas, att Coralius kanske redan i nästa vecka kommer att göra sin första bunkring från fartyg till fartyg, men att det beror på var kundens fartyg då befinner sig. Meningen är att Coralius ska sysselsättas med såväl bunkring som feedertransporter av LNG, men under resten av 2017 blir det antagligen mest feedertransporter.

– Vi har 2 fartyg och kommer att göra det som vid varje tidpunkt är det total-logistiskt mest lämpliga, säger Trude Ravndal.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]