Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Containerships samarbetar med ECS

Från och med februari 2015 har Containerships i Finland och logistikföretaget European Containers (ECS) i Belgien inlett samarbete för att utöka sin täckning av den europeiska marknaden.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]en europeiska marknaden.

Containerships opererar närsjöfart med containerfartyg inom norra Europa och Medelhavet, men erbjuder även dörr till dörr service genom att kombinera containertransporter till sjöss med landsväg, järnväg och inre vattenvägar.

ECS erbjuder bland annat logistiklösningar mellan Storbritannien, Irland och kontinenten.

Utökad täckning

Syftet med samarbetet är att kombinera transportnätverken och utöka sin geografiska täckning. Inom landtransporter vill parterna nå synergieffekter genom att kombinera sina import- och exportvolymer på europeiska kontinenten och Brittiska öarna.

Inom försäljning och kundservice uppnås synergieffekter med hjälp av gemensam representation. Inledningsvis har ECS utsetts till agent för Containerships i Italien.

Vidare ska en gemensam containerpool förbättra tillgängligheten på enheter och reducera kostnaderna för positionering av tomma enheter.

Mycket gemensamt

– Vi är mycket nöjda med att inleda samarbete med ECS. Våra organisationer har mycket gemensamt, framförallt från ett starkt kundorienterat fokus. Vi servar olika transportkorridorer men har båda stark närvaro i Västeuropa. Tillsammans strävar vi efter att uppnå en hel del synergi och att förbättra det europeiska nätverket för containertransporter, säger Frédéric Leca, Chief Operating Officer vid Containerships Ltd. Oy.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Anonymous

    Rysk besettning och skattestöd från finland
    bätre kanske byta till rysk flagga.

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]